• Pokroviteljstvo gala koncerta Radia Ognjišče
 • Pokroviteljstvo Ritma srca
 • Mini počitnice v slovenskem zdravilišču
 • Pustna sobotna iskrica - pustni ples z dobrim namenom
 • Paket "Počitnice"

Dobrodelna Pustna Sobotna iskrica - pustna sobota, 26. 2. 2022

Dobrodelna Pustna Sobotna iskrica - pustna sobota, 26. 2. 2022

Na pustno soboto se že nekaj let zapored "zgodi" Pustna sobotna iskrica - dobrodelno pustno rajanje. Prvo smo organizirali leta 2002, zato ima že lepo tradicijo in tako organizatorji in obiskovalci vedo, kaj lahko od nje pričakujejo: zdravo, dobrodelno zabavo, glasbo, prijetno druženje, živahno dogajanje na odru in pod njim, pa tudi morda kakšna nagrada »pade« za domiselne maske …

Naj povemo, da je to naše pustovanje edino dobrodelno med pustovanji, saj zbiramo sredstva za otroke, ki so jim knjige, znanje, svinčniki, ... neprecenljivo bogastvo. Misliti si ne moremo, koliko dobrega poslušalci storijo s svojima dvema €, zanju bi v npr. Mercatorju dobili eno hiper štručko, v Zambiji pa riž za enega otroka za ves teden ... Zadnjih nekaj let želimo kaj dobrega storiti za Slovenijo – za potrebe »malih« ljudi, ki živijo nedaleč od nas … Za dotrajano šolo v Stari gori pri Gorici, za mleko, ki ga zaradi manj evropskih sredstev ni več v Karitasovih paketih …

Na PSI (Pustno sobotno iskrico) pridejo mlade družine z otroki, željni se pokazati in zabavati. Marsikatera maškara je povedala, da ima s pustovanjem na naši prireditvi Pustna iskrica manj slabo vest, ker ga "lomi okrog", saj ima občutek, da je naredila tudi dobro delo. To pa ni slabo - povezati se z dobrim občutkom!

PSI je dobrodelno pustno rajanje, nadgradnja tedenske radijske oddaje Sobotna iskrica, ki jo že vsa ta leta vodi Jure Sešek. PSI je običajno kar "doma", v telovadnici Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu.

"Vstopnina" je pustni krof, plastenka pijače, sladoled, jogurt,... prispevek za te dobrote pa gre v konkretne roke! Hkrati pomagajo s svojimi prostovoljnimi darovi tudi tisti poslušalci, ki niso na Pustni iskrici in lahko sporočijo darovani znesek prek telefona.

In kakšen je odziv?

 • 2021 so za dekleta v Amazoniji poslušalci darovali skoraj 200.000 €. Pustnega plesa zaradi epidemije ni bilo.
 • 2020 smo pustni ples odpovedali zaradi nepričakovane smrti direktorja in ustanovitelja Radia Ognjišče Franca Boleta. Dobrodelna akcija je kljub vsemu stekla (prek radijskih valov) in med 9. in 15. uro se je zbralo več kot 130.000 €, naknadno pa smo izvedeli, da je neka poslušalka nekaj dni po končani akciji za otroke s posebnimi potrebami v Burundiju poklonila kar 50.000 €, skupaj torej več kot 180.000 €. Veseli in neskončno hvaležni.
 • 2019 smo celotni zbrani denar od Pustne iskrice, več kot 95.000 €, namenili misijonarju Danilu Lisjaku v Ugandi, s katerim bo zgradil bolnišnico za otroke in mamice.
 • Leta 2018 smo za hišo za otroke in mladostnike v Ukrajini zbrali več kot 102.000 €
 • 2017 smo za lačne otroke v Etiopiji zbrali z darežljivostjo poslušalcev 124.000 €. Odziv nas je osupnil!
 • Leta 2016 smo spet zbirali za Madagaskar za obnovo predporodnih sob v porodnišnici na misijonu Ampitafa - 53.000 €.
 • Leta 2015 smo gradili šolo na Madagaskarju in jo skoraj zgradili - zbranih več kot 54.000 €.
 • Leta 2014 smo za mleko, ki je spet našlo pot v Karitasove pakete, zbrali več kot 43.000 €.
 • Leta 2013 smo s 40.000 € pomagali OŠ Gustava Šiliha za otroke s posebnimi potrebami, ki si je lahko opremila sobo za umirjanje.
 • Leta 2012 smo za Oddelek za invalidno mladino Stara gora skupaj s poslušalci zbrali 66.000 €.
 • Leta 2011 40.000 € za podhranjene otroke in nadaljevanje šolanja v Ruandi in Burundiju.
 • Leta 2010 42.000 € za misijon v Amazoniji – za ponovno vzpostavitev ambulante, izobraževalno KC in dveh čolnov, s katerimi bo center lahko po rečnih poteh povezan s svetom …
 • Leta 2009 smo za otroke v Paragvaju zbrali 62.000 € ...

Dogajanje na PSI je vedno pestro in zabavno. Poskrbimo za glasbo, za zabavo, za pijačo, krofe in ves izkupiček, do zadnjega centa! gre v dobrodelne namene.

Vabimo vas in vam predlagamo pokroviteljstvo tega veselega dogodka.

Tako si pridobite možnost nagovoriti otroke in njihove starše. V dvorani in pred njo lahko poskrbite za svojo promocijo na kakršenkoli način. Z baloni, letaki, lahko obesite zastavo, pošljete svojo maskoto na pustni ples, delite bombone,...

Cena pokroviteljstva je 2.490 € + DDV.

Vanjo je vključeno:

promocija v dvorani – po vaših željah in po dogovoru,

oglaševanje prireditve (vsaj 20 x), kjer bomo vedno zraven glasno povedali glavnega pokrovitelja PSI,

400 sekund, ki jih lahko izkoristite za svoje oglaševanje kadarkoli v tekočem letu. Že samo vrednost teh sekund presega 620 €.

Razmislite in bodite zraven! Sploh, če imate izdelke za otroke in/ali mlade družine. Teh se namreč vsako leto zbere več kot 2.000, tudi 3.000. In to SAMO mladih družin (starši pripeljejo otročke na pustni ples)! Jim lahko kaj koristnega ponudite?
 

P. S.

"Med praznovanjem pusta sem bil natakar," je Miha povedal prijatelju.

"To pa res ni nenavadni kostim!"

"Nenavaden res ne, praktičen pa. Tebi se sploh ne sanja, koliko sem kasiral!" :-)))

<< Pojdi nazaj na vse ponudbe

tel.:+386 (0)1 512 1 512
fax.:+386 (0)1 512 13 62
mail: marketing@ognjisce.si